Jenny Johansson

Vem är det bakom JJ Photos? Jenny heter jag och är 30 år. Bor i Västerås där jag även är uppväxt. Jag har haft mitt stora intresse för fotografering sedan 12 års ålder. Jag sålde jultidningar och valde en digitalkamera som premie och den hade jag gärna med mig överallt där jag vistades och framförallt i stallet. Började med att jag fotade min egna häst, men senare fick jag mer och mer förfrågningar om att hjälpa stallkompisar med att fota deras hästar när de fick se mina bilder. Jag köpte mig en riktig systemkamera som 14 åring som jag åkte ut på många roliga fotoäventyr tillsammans med och fotograferingen blev som balsam för själen för mig och jag hittade mitt lugn och glädje i den. När jag var 22 år så kände jag att jag ville ta det hela vidare och driva det som företag på sidan om. Jag bytte min utrustning mot en mer avancerad och startade företaget JJ Photos.


Intresset för hästarna började där runt 12 års ålder när min mamma såg en annons om att man kunde rida privatlektioner hemma hos en instruktör på hans välutbildade hästar. Jag var dit och provade och blev genast fast för det. Jag är kvar inom ridsporten än idag. Jag fick mina första ponny som 14 åring och har sedan dess haft några ponnyer som lärt mig massor! Idag är jag ägare av ett SWB Sto på 2,5 år som är dressyrstammad och målet med henne är att ha kul och hitta tillbaka till dressyrbanorna så småningom.